Waste isn't waste until we waste it

Na het opmerken van het ontoereikende afvalbeheer van eierschaalmembranen in Nederland en Europa, werkte mevrouw Chang Liu samen met dr. Rong Wang en stelde het bedrijfsidee voor om de verborgen kracht van eierschaalmembranen te onthullen met hun wetenschappelijke kennis.

Niet veel mensen weten van de voordelen van eierschil membraan. De eiwitten in het membraan spelen een unieke rol als bescherming tijdens de ontwikkeling van het kuikentje. 

Wie zijn wij?

EGGXPERT is een innovatief startup-bedrijf opgericht in Maastricht, Nederland in 2017. We zijn aangesloten bij Brightlands Ecosystem, gevestigd op Brightlands Chemelot Campus. Het bedrijf begon met twee pioniersoprichters, Dr. Rong Wang en Ir. MSc. Chang Liu, beide hebben een achtergrond heeft in regeneratieve geneeskunde, biomaterialen, en materiaalverwerking.

Wat doen wij?

Bij EGGXPERT zetten wij ons in om traditionele Chinese geneeskunde en wijsheid te combineren met geavanceerde technologieën om duurzame oplossingen te bieden voor hoogwaardige industriële eierschaalmembraaneiwitten, die bijdragen aan een circulaire economie voor eiproducten. We doen dit door zeer zuivere, op eierschaalmembraan gebaseerde peptiden om te zetten in huidverzorgings- en gezondheidszorgtoepassingen.

Onze producten zijn:

Biologisch

Onze producten bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en zijn biologisch afbreekbaar

Dierproef vrij

Wij testen onze producten niet op dieren!

Huidvriendelijk

Onze producten bevatten geen siliconen, sulfaten en parabenen

Onze team

Maak kennis met ons!

Onze kleine team werkt zich naar een duurzame toekomst voor ons allemaal en de generaties die komen.
Oprichter & Voorzitter

“Toegewijd aan duurzame en milieugerelateerde bedrijfsontwikkeling. Een innovator met sterke gedrevenheid in het vertalen van bio-organische materialen/innovaties naar de markt. Ervaring in chemie, biomaterialen, smart materialen, additive manufacturing, weefselregeneratie en biomedisch onderzoek.”

Oprichter & Operationeel Manager

"gespecialiseerd in bio-based materialen onderzoek en toepassingen. Een interdisciplinaire productontwerper die een carrièrepad in duurzaamheid voortzet. gefascineerd door moderne duurzame product ontwikkeling"

Bedrijfsadviseur

“Ervaren bedrijfsontwikkeling manager met een bewezen track record in internationale samenwerkingsprojecten. Ervaring in verschillende hightech startups op het gebied van smart materialen & duurzame productie en life science. Eerdere ervaring bij Brightlands Innovation Factory en Startup Bootcamp Smart Materials.”

Marketing Directeur

"gespecialiseerd in chemische product design, biotechnologie en farmaceutische industrie. Uitstekend in communicatie en het implementeren van klantgedachtes in productontwikkeling. Passie voor zowel duurzaamheid en het verbeteren van levenstijlen."

Strategisch Product Designer

“Een creatieve, inzichtelijke en optimistische Strategische Product Designer die vastbesloten is om de levensstandaard in alle delen van de wereld te verbeteren. In elk project staan sociale impact en duurzaamheid voorop om waarde te creëren voor individuen en hun omgeving.”

Marketing Strategist

“Ervaring in internationale communicatie, gericht op het creëren van bewustzijn over duurzaamheid op social media en werken aan het opzetten van verkoopkanalen. Passie voor duurzame huidverzorging en social media marketing.”

Marketing/Design Stagair

“Gepassioneerd in grafisch ontwerp en interesse in marketing en duurzaamheid. Hoopt een impact te hebben op de manier waarop we consumeren, door bij te dragen aan een duurzamere markt.”